Open Tuin:  zondag 2 augustus Tijden: 11.00 – 17.00 uur. Entree is 4 euro.


 In Brummen zijn dan ook De Brummense Overtuin  en Tuin aan 't Leusveld

 open. De drie tuinen liggen op fietsafstand van elkaar. Brummen-Tondense Tuinenronde 2020
In Brummen, dicht bij Zutphen, zijn drie prachtige tuinen. Zeer verschillend, alle opgenomen in de gids van de Nederlandse Tuinenstichting, en alle drie een bezoek meer dan waard. De afstand tussen de tuinen is met de auto ongeveer 6 – 8 minuten.
De Brummense Overtuin is een parkachtige tuin van 5000 m2 in hartje Brummen. In de voortuin witte stamrozen en buxushagen; achter het huis de prachtige, verrassende vijvertuin met tuintempel, en een bostuin.
Tuin Farmhouse De Hoeve ligt in het mooie buitengebied van Tonden, vlakbij Brummen. Een tuin letterlijk en figuurlijk dicht bij de natuur. Een schitterende, verrassende plek.
Tuin aan ’t Leusveld is een romantische tuin, omgeven door het natuurgebied het Leusveld. U vindt hier een mooie zwemvijver, gemengde borders en borders op kleur, en een grote eenjarigenborder waarvoor de planten in eigen kas uit zaad worden opgekweekt.
Wij bieden u twee verschillende arrangementen aan:

Arrangement A:
U bezoekt de drie bovengenoemde tuinen, inclusief een eenvoudige broodjeslunch. Het aanbod geldt voor groepen van 10 – 50 personen. Voorbeeld: u begint in één van de tuinen, en krijgt koffie/thee met wat lekkers, en verblijft daar anderhalf uur. Daarna gaan u naar de tweede tuin (De Brummense Overtuin), waar een broodjeslunch voor u klaarstaat. Daar verblijft u twee uur. In de derde tuin blijft u weer anderhalf uur en krijgt u weer koffie/thee met iets lekkers. In alle drie tuinen krijgt u een rondleiding door de eigenaar. Tot slot kunt u eventueel Rozenkwekerij De Wilde in Zutphen, of Kwekerij Hof te Dieren in Dieren bezoeken.
Kosten voor arrangement A: 21 euro per persoon.

Arrangement B:
U bezoekt de drie bovengenoemde tuinen, inclusief verwenlunch. Het aanbod geldt voor groepen van 10 – 15 personen. Voorbeeld: u begint in één van de tuinen, krijgt daar koffie/thee met wat lekkers, en verblijft daar anderhalf uur. Daarna gaan u naar de tweede tuin (Tuin Farmhouse De Hoeve), waar een bijzondere lunch voor u klaarstaat. Daar verblijft u twee uur. In de derde tuin blijft u weer anderhalf uur en krijgt u weer koffie/thee met iets lekkers. In alle drie tuinen krijgt u een rondleiding door de eigenaar. Tot slot kunt u eventueel Rozenkwekerij De Wilde in Zutphen, of Kwekerij Hof te Dieren in Dieren bezoeken.
Kosten voor arrangement B: 26 euro per persoon.
 
U kunt zelf uw keuzes maken wat betreft de aanvangstijd, de volgorde van de tuinbezoeken en welke kwekerij u eventueel wilt bezoeken, vanaf 20 mei tot 10 september. U betaalt aan de tuineigenaren: 9 euro (De Brummense Overtuin) of 14 euro (Tuin Farmhouse De Hoeve) voor de tuin waar u luncht, en 6 euro voor de twee andere tuinen. U kunt uitsluitend contant betalen; er kan bij ons niet gepind worden.
Eén telefoontje of mailtje is genoeg. Belt u met Machteld van Soest: 0619822630, of mailt u machteldvansoest@gmail.com .
We hopen u in 2020 in onze tuinparadijzen te mogen begroeten. Wendy, Rik en Machteld
De Brummense Overtuin, Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen, www.debrummenseovertuin.nl, Rik van Tongeren
Tuin aan ’t Leusveld, Rhienderensestraat 16, 6971 LS, Brummen, www.tuinaantleusveld.nl, Machteld van Soest
Tuin Farmhouse De Hoeve, Haarweg 11, 6975 AJ Tonden, www.farmhousedehoevetuin.nl, Wendy Koster
Rozenkwekerij ‘De Wilde’: www.dewilde.nl
Kwekerij ‘Hof te Dieren’: www.kwekerij-hoftedieren.nl